Friday, May 28, 2010

Bolasepak dipolitikkan PAFA jadi mangsa


Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) dan juga seluruh peminat sukan bola sepak negeri ini bertuah berpeluang menyaksikan perlawanan nostalgia yang membariskan pemain bolasepak lagenda dari Selangor dan Perak sempena Program Sorakan 1Malaysia 1Dunia pada 28 hingga 30 Mei ini anjuran Radio Televisyen Malaysia (RTM), Majalah Stadium dan khasnya kerajaan negeri.

DPPN Pk menyokong usaha murni ini yang sekian lama di tunggu oleh rakyat Negeri Perak khasnya. Cumanya DPPN Pk terkilan sedikit dengan cara penganjuran kali ini yang mengenepikan Persatuan Bolasepak Negeri Perak (PAFA).

DPPN Pk merasakan sukan bola sepak ini sebagai penyatuan tetapi tidak berlaku khasnya yang melibatkan kerajaan negeri dengan PAFA.

Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Kesenian, Belia dan Sukan negeri, Datuk Zainol Fadzi Paharuddin yang juga Ahli Majlis PAFA sudah tentu menjadikan usaha penganjuran ini lebih bermotifkan politik.

Sepatutnya sukan bola sepak ini tidak dijadikan medan politik tetapi nampaknya ia terus dipolitikkan oleh pihak-pihak yang tidak melihat kepentingan sukan itu sendiri.

DPPN Pk berpendapat agar sukan bola sepak ini tidak dipolitikkan dan harus ada usaha penyatuan. Dan berharap usaha penganjuran ini bukan sebagai medan perpecahan demi sukan yang kita cintai ini.


SALMAN HAJI SALEH
Naib Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

No comments:

Post a Comment