Wednesday, May 19, 2010

Rakyat hukum BN di Sibu


Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) mengucapkan tahniah kepada Jentera Pakatan Rakyat (PR) Negeri Sarawak amnya dan DAP khasnya di atas kemenangan merampas semula kerusi Parlimen Sibu dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sibu hari Ahad yang lalu. Keputusan ini adalah tepat yang telah dibuat oleh rakyat dengan penuh yakin melalui suara demokrasi yang subur.

Bagi DPPN Pk, petanda keputusan PRK Sibu tersebut sebagai pendorong rakyat di Negeri Perak untuk membuat keputusan menolak Barisan Nasional (BN). DPPN Pk menyeru agar rakyat di Negeri Perak lebih yakin membuat keputusan yang sama di dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke – 13 nanti.

Sudah tentu jumlah penduduk masyarakat kaum Cina dilihat telah membuat satu keputusan bagi menghukum BN di PRK Sibu. Masyarakat kaum Cina di Negeri Perak juga turut dilihat akan bertindak menghukum BN setelah BN melakukan rampasan kuasa secara tidak bermaruah. Malah masyarakat kaum Cina juga dilihat sudah menerima PAS di dalam PR bagi menghukum BN kelak. Demokrasi Berparlimen dan Raja Berpelembagaan tonggak keadilan rakyat.


ZAWAWI HASSAN
Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Pe

No comments:

Post a Comment