Tuesday, February 23, 2010


IPOH : Tindakan Menteri Besar Perak, Dato' Seri Zambry Abdul Kadir yang menolak ADUN ADUN Pakatan Rakyat dilantik sebagai ahli mesyuarat dalam Jawatankuasa Tindakan Daerah(JKTD) membuktikan beliau berada dalam ketakutan dan tidak sanggup berdepan dengan ADUN Pakatan Rakyat setiap kali mesyuarat sekiranya dijemput, demikian pkenyataan ringkas ADUN Titi Serong,Drs. Khalil Idham Lim dalam sidang media isu yang berkaitan di Pejabat Pakatan Rakyat Perak di sini pagi ini.

Demikian ditegaskan ADUN Titi Serong, Khalil Idham Lim dalam kenyataan medianya di sini hari ini.

Menurut beliau, selayaknya ADUN Pakatan Rakyat dilantik dalam JKT kerana mereka merupakan ADUN yang mewakili rakyat dan masih berfungsi menerima aduan rakyat.

"Sebenarnya wakil Zambry dalan JKTD yang ada sekarang adalah tidak layak kerana dia tidak mewakili rakyat" katanya.

Menyentuh Isu sambutan Tahun Baru Cina, beliau kesal dengan pembaziran yang dilakukan oleh Zambry dan mempertikaikan kewajaran sambutan diadakan sebanyak dua kali, pertama di kediaman Zambry dan kedua di Cenderiang yang dihadiri oleh DYMM Sultan Perak.

"Sebagai Cina Islam saya mengesahkan sambutan Raya Cina tidak jadi masalah untuk orang Islam, cuma yang saya persoalan ialah pembaziran bila dibuat berulangkali" Jelasnya.

No comments:

Post a Comment